Home News Reviews Forums Shop


LG 8400B Audio CDR Problems

Burn baby burn!

LG 8400B Audio CDR Problems

Postby ExCoelis on Sun May 25, 2003 5:24 pm

Hi all. Just wondering if someone might be able to help me out here. I have an LG 8400B 40X12X40 CDRW drive. My problem is that when I burn an audio CDR from MP3 files, and try to play them on my car CD deck, they have a horrible "static" in the background that is ALWAYS there, and occasionally have trouble switching from track to track. The discs play fine on my home stereo and PC though. I have tried some of my old CDR audio discs in the car deck and they work fine. The car deck is designed to play CDRs. I have tried several different types of media including maxell, memorex, TDK, and sony, all with the same result. The MP3 files are fine, as they have been burned on a friends pc, and played with no problems in my car deck. I am using NERO. Someone was telling me that the laser on the CDRW drive might be out of alignment, and that is common on those drives. Any help is much appreciated! Thanks!
ExCoelis
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2003 5:11 pm

Postby Tril- on Sun May 25, 2003 5:39 pm

May be you should try burning it slower. say 8X may be if the drive supports it and see how it goes. I usually burns all my audio cds at 8X, it works well.
Tril-
Buffer Underrun
 
Posts: 24
Joined: Tue Jan 22, 2002 5:00 pm
Location: LA, california

Postby ExCoelis on Sun May 25, 2003 5:44 pm

I have tried burning from 8X (which is minimum for the drive) up to MAX, no success :(
ExCoelis
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2003 5:11 pm

Postby npawsey on Sun May 25, 2003 6:02 pm

I have the same problem but it is with a mates cd player that they wont play in properly and with the static.
I have an LG 8320b and i have tried lowest speed of x8 and same thing happens. I wish i had kept my old x4 speed drive, had no problems at all with that. Think LG drives must be a bit rubblish. No one seems to know why it happens.
User avatar
npawsey
Buffer Underrun
 
Posts: 5
Joined: Sun May 19, 2002 5:41 pm

Postby CDRecorder on Sun May 25, 2003 6:06 pm

Try updating Nero to the latest version, and update your firmware to the latest version, too, if you haven't already.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby ExCoelis on Sun May 25, 2003 7:03 pm

I've updated to the latest version of Nero, but haven't upgraded the firmware. The drive used to make music CD's fine, but just recently has been having this problem. It's still under the 1 yr warranty, so I don't want to bum-flash it and void the warranty. :)
ExCoelis
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2003 5:11 pm

Postby CDRecorder on Sun May 25, 2003 10:36 pm

Did anything else change (the media you use, something about your computer, or something in your car) when this problem began? Do your old discs (i.e. the ones burned before the problem began) still work in your car?
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby ExCoelis on Mon May 26, 2003 5:37 pm

Update: Thanks for all the help guys, but it turns out its the laser in my CD deck. Cheers all.
ExCoelis
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2003 5:11 pm

Postby CDRecorder on Mon May 26, 2003 11:16 pm

I'm glad to hear that you have figured out what the problem is. I hope you can get your cd player fixed!
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.