Home News Reviews Forums Shop


I've been getting burned failed about 80% of the time.

Nero Burning ROM, Nero Express, NeroVision Express, Recode, InCD, etc..

I've been getting burned failed about 80% of the time.

Postby jalicea77 on Sat Feb 19, 2005 9:28 pm

I've been using Nero for about 2 months now and I have burned well over 200 movies and I haven't had any problems up until today. It appears that 80% of the movies (dvd files on hard drive) I have tried to burn have failed, and if they have burned successfully it took a lot longer than usual. If I try to burn at 4x the success rate has been higher but at 8x, forget about it. I thought it might of been the media so I bought a different name brand and the same thing occurs. My hard drive has suffcient space on it, my primary and 2ndary channels are set in dma mode. Has my burner maybe went bad or is it a problem with the software (Nero). Keep in mind, all this started happening today. Somebody please help!!
jalicea77
Buffer Underrun
 
Posts: 38
Joined: Sun Dec 26, 2004 8:56 pm

Postby Toink on Sat Feb 19, 2005 9:36 pm

Could it be that the DVD's you burnt were copy-protected? AFAIK you can't do copy-protected DVD's using Nero...
Toink
Buffer Underrun
 
Posts: 13
Joined: Wed Feb 19, 2003 2:12 am

Postby jalicea77 on Sat Feb 19, 2005 10:21 pm

No, that's not the issue because I use dvd shrink to decrypt the movies and the image is saved to my hard drive. My burner is used on a daily basis but it's only a few months old and I can't imagine that it has already went bad.
jalicea77
Buffer Underrun
 
Posts: 38
Joined: Sun Dec 26, 2004 8:56 pm

Postby dodecahedron on Sat Feb 19, 2005 11:47 pm

DMA ?
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby burninfool on Sun Feb 20, 2005 12:54 am

1.Use Nero InfoTool to make sure DMA is enabled and ASPI is working correctly.
2.Reinstall Nero.
3.Make an image file(.nrg) with Nero and burn with DVDDecrypter.
4.Replace the IDE cable.
If none of that helps then I would say your drive is borked.
User avatar
burninfool
CD-RW Player
 
Posts: 1093
Joined: Sun Mar 02, 2003 2:50 am
Location: USA


Return to Nero (Formerly Ahead Software)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.