Home News Reviews Forums Shop


Can't Change DVD-Rom Region Setting! Help!

How fast is too fast?

Can't Change DVD-Rom Region Setting! Help!

Postby munchgrunch on Mon Dec 12, 2005 7:02 pm

Image

I have a Toshiba DVD-Rom (SD-M1712). I am trying to set it to DVD Region 1 but I can't seem to do it. I am currently the computer administrator and I've tried a number of retail region 1 DVD's while I'm doing this (Madagascar, Fantastic 4, etc).

Does anyone know what the problem is?
munchgrunch
Buffer Underrun
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2005 11:04 pm

Postby munchgrunch on Tue Dec 13, 2005 4:20 pm

i've already flashed my firmware with a region free one and it can play DVD's fine with WinDVD

my main concern though is using other programs, e.g. DVD Shrink

when i try to open my retail Region 1 DVD with it, here's the error that I get:

Image

Image

it's really strange because with my old hard drive my DVD rom never had this problem. after i installed my new hard drive and windows XP, i can't seem to set the drive region.

ideas on how i can set it?
munchgrunch
Buffer Underrun
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2005 11:04 pm

Postby Ian on Tue Dec 13, 2005 4:53 pm

Hmm.. your comment about the hard drive makes me think that there might be a problem with your IDE configuration. I'd check your jumpers to make sure they are correct. If you have them set to cable select, make sure you have a compatible cable.
"Blu-ray is just a bag of hurt." - Steve Jobs
User avatar
Ian
Grand Poobah
 
Posts: 14882
Joined: Sun Apr 08, 2001 2:34 pm
Location: Madison, WI

Postby Han on Wed Dec 14, 2005 8:23 am

You HAVE TO set the region BEFORE flashing Toshiba with region-free firmware!

Solution: flash the drive back to its original firmware, set region, flash again with region-free firmware.
User avatar
Han
CD-RW PiMP
 
Posts: 569
Joined: Sun Apr 08, 2001 2:34 pm


Return to CD-ROM and DVD-ROM Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.