Home News Reviews Forums Shop

Problem creating image in Exact Audio Copy

Anything else

Problem creating image in Exact Audio Copy

Postby Garathor on Sun Jan 25, 2004 6:38 am

I have a cd that i am not able to create an image with in Exact Audio Copy. The gap before the first track is 0:01:01:36 (more than a minute!). when i press the create image button, the reading starts, and the first line of the error correction box will flash red over and over again until it reaches the point where the first track starts. Then all the lines in the error correction box will go red, and the reading will be aborted. I get a sync error message.

The cd is in perfect condition, no scratches (i never use my original cds). I don't think it is a copy protection. The cd is a rare black metal release existing in only 333 copies, and it had to be ordered directly from the band. The band is anti-commercial, and would not bother to add any copy protection. I am also able to make working copies of the cd using nero (by simply using the "copy cd" profile).
And i am also able to extract the cd track by track (to wav or mp3) in EAC.

Any idea about why i can't make an image of the CD in EAC?
Buffer Underrun
Posts: 22
Joined: Thu Jan 08, 2004 11:16 am
Location: Norway

Postby Spazmogen on Tue Jan 27, 2004 8:33 am

I've no idea why.

Have you tried ClonyXXL to see if it is a copy protection ?

Also try something like Alcohol 120% or CLoneCD. They have audio CD profiles you may be able to edit to get a copy.
e6400 Core 2 Duo @ 2.13ghz
GeForce 7600GT 256mb PCI-e
2gb DDR2 667mhz Patriot ram 1.8v in d/c
Gigabyte GA-965P-DS3 F10 BIOS
WD Caviar SE16 250GB SATA300 7200RPM 16MB Buffer
Samsung SATA2 80gb 7200rpm
Samsung SH-S182D 18x DVD burner
User avatar
CD-RW Player
Posts: 1472
Joined: Tue Oct 23, 2001 8:00 pm
Location: Woodstock, Ontario

Return to General Software Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2016 CDRLabs Inc.