Home News Reviews Forums Shop


Problems with LiteOn LTR-48246S

Burn baby burn!

Problems with LiteOn LTR-48246S

Postby leesim on Sun Jul 20, 2003 8:05 pm

I'm using the LTR-48246S, have been for about 8 months. Went through about half a stack of Imation CDs (a usual brand), and nero started hanging on lead-in, hangs in blindwrite and fireburner too.

***----- Image verification started -----***
HD image is OK
Sector: Bad headers 0 - Bad Edc 0 - Weak 0 - Status 1
File systems: Volumes 2 - files 20 - folders 30
Volume size 214956 boot 0 Vol ID - 6/16/2003 9:49:16 PM Status 1
***----- Image verification ended -----***
Microsoft Windows XP Professional Service Pack 1 (Build 2600)
Patin-couffin version 12 in use
Blindwrite Version 4.5.3.82
***----- CD DEVICE INFO START OF REPORT -----***
CAUTION : Using unknown CD writer.
Unit String : "LITE-ON LTR-48246S "
***----- CD DEVICE INFO END OF REPORT -----***
Unit 1:0:0 - LITE-ON LTR-48246S SS0E [D] (Ide)
Speed Max
VolumeId : ""
Hash : E91D5229503B3C29F3C2512B71058B30ADE22099
HD image "cd.cue"
Writing mode : SAO COOKED
MMC Write error reported at sector 346 : Code 06 29 00 [Unit attention, Power On or Bus device reset occured]
Cache synchronization failed : Code 02 04 01 [NOT READY, in process of becoming ready]
Sectors read : 33114
Sectors built: 150
CD is incomplete
----------

That's the error I'm getting.

any help would be appreciated.
leesim
Buffer Underrun
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 20, 2003 8:01 pm

Postby CDRecorder on Sun Jul 27, 2003 9:12 pm

Is this happening only with 1 CD-R, or with all of them?

Have you tried another brand of CD-Rs?
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby leesim on Mon Jul 28, 2003 11:31 am

It happend on about 7 or 8 CDs in the spindle as I trying to pinpoint what the hell was going wrong. I was using Imation, and I had been for a while (they were always cheap heh), and just got a pack of Fuji's and it worked perfect. Well, for now at least.

on a side note: Is it normal for burners to not like certain brands of CDs?
leesim
Buffer Underrun
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 20, 2003 8:01 pm

Postby CDRecorder on Mon Jul 28, 2003 2:23 pm

Glad to hear that the drive is working right with the Fuji discs.

It is normal for burners to like or dislike certain brands of CDs, but I've never heard of such problems with Imation before. It is possible that you have a bad batch of Imation discs.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby UALOneKPlus on Mon Jul 28, 2003 3:10 pm

It's also normal for a spindle of discs to contain some good and some bad discs.

I've had mixed experience with Imation CD-R's on my 48X Lite-On as well.
"Life is a great big canvas, and you should throw all the paint you can on it."
-Danny Kaye
User avatar
UALOneKPlus
CD-RW Player
 
Posts: 1082
Joined: Sun Jan 05, 2003 8:28 am

Postby leesim on Mon Jul 28, 2003 6:50 pm

well the only reason I didn't think it was just a bad batch of discs was I burned them on another computer. and they all worked fine. but that was a Creative Labs RW. so maybe it was a bad batch specific to LiteOn :wink:

*shrug*

Oh well. Thanks guys.
leesim
Buffer Underrun
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 20, 2003 8:01 pm


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.