Home News Reviews Forums Shop

Slooow 9x burns w/Samsung SW-252b

Burn baby burn!

Slooow 9x burns w/Samsung SW-252b

Postby theledzepp on Wed Oct 08, 2003 12:13 am

I have no idea why it writes so slow...in both Nero and Roxio. It's driving me crazy when I try to make quick copies of my audio cds. I'd like to be able to back them up w/o tying up the computer for so freaking long.

In Roxio, it starts out fast and then it seems to hit "the wall" about a second or two into the process, like it gets neutered over and over again.

The burns come out okay, but when I pay for a 52x drive I'd like at least 40x performance......Might anyone know what the problem is?

Is it one of the "justlink" or "justspeed" settings?

p4 1.7
256mb ram
40mb/s hdd (well, 39 in tests)

Buffer Underrun
Posts: 2
Joined: Wed Oct 08, 2003 12:06 am

i know its been said at least a 1000 times but. . . .

Postby wicked1 on Wed Oct 08, 2003 12:30 am

Is DMA enabled?Are you running anti viral software or any other software that might interupt the smooth transmission of data to the burner?You might also try to move it around on the IDE bus.I would say maybe hard drive fragmentation but that wouldnt make it that slow. Also it may be the brand of media you are using. My Samsung is pretty picky about media.
Pioneer dvr-108,NEC 3540,BenQ 1640,LiteOn 1693S
Intel pentium D 930 oc to 4.2 ghz
2 gb ddr2 1066 mhz ram
geforce 7600GT
sb audigy 2 zs platnum
hardware mpeg2 encoder card

Conscience is what hurts when everything else feels so good
User avatar
CD-RW Player
Posts: 831
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm

Postby CDRecorder on Wed Oct 08, 2003 1:02 am

Definitely sounds like a DMA problem. Check out the FAQ forum for information on how to enable DMA.
CD-RW Recorder
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

DMA problem? Hardware config different...

Postby theledzepp on Wed Oct 08, 2003 3:22 am

Thanks for the reply--I checked the FAQ forum, and found differences in the device manager...whereas in the guide it shows "primary/secondary IDE Channels" under IDE ATA/ATAPI controllers, I have "primary/secondary DMA channels" along w/the "SiS Bus master IDE controller"....inside either primary/secondary DMA channels there is NO advanced settings tab for controlling DMA...just the other three tabs: General, driver, and resources.

What now?

Buffer Underrun
Posts: 2
Joined: Wed Oct 08, 2003 12:06 am

Postby dodecahedron on Tue Oct 21, 2003 2:46 am

what OS are you running?

maybe try to swith from the SiS drivers to the MS drivers.
when using MS driver the tab for enabling DMA is there.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
DVD Polygon
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2016 CDRLabs Inc.