Home News Reviews Forums Shop


Can you author DVD without menus?

DVD and Blu-ray Disc authoring, editing, copying and transcoding.

Can you author DVD without menus?

Postby pika2000 on Sat Jan 24, 2004 4:37 am

OK, first question in the forum. I'm very new to DVD authoring, although I have made hundreds of VCDs. My program is going to be Nero recode 2. It's possible to strip a DVD down to just the main movie. If you just burn the movie content to a DVD+/-R with Nero Recode 2, how is it going to be played in a stand-alone DVD player? Do you really need menus for a DVD video to be functional? I can change the audio/subtitle/chapters via the remote, so I don't really need the menus.
pika2000
CD-RW Thug
 
Posts: 83
Joined: Mon Dec 22, 2003 1:32 am

Postby NoSmartz on Sat Jan 24, 2004 12:30 pm

It plays automatically when inserted into the Home Dvd Player.No,you don't need menus.I do 70% of my movies like that(no menus).You won't have any probs doing it that way.I change the subtitles the same way also,with a remote.Just rip it then pop it in the Player and your in business.


E
"Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards."
Soren Kierkegaard
NoSmartz
CD-RW Player
 
Posts: 642
Joined: Tue Nov 18, 2003 8:39 am
Location: Dallas,Texas

Postby burninfool on Sat Jan 24, 2004 2:47 pm

Each clip of video is called a title and DVD's can support up to 99 titles and 99 chapters per title.You can navigate the titles by using the "<< >>" buttons on your remote.One drawback to not having menus is if your titles have chapters then "<< >>" only controls the chapters.
User avatar
burninfool
CD-RW Player
 
Posts: 1093
Joined: Sun Mar 02, 2003 2:50 am
Location: USA

Postby pika2000 on Sat Jan 24, 2004 5:21 pm

Thanks for the info. :)
pika2000
CD-RW Thug
 
Posts: 83
Joined: Mon Dec 22, 2003 1:32 am


Return to DVD and Blu-ray Disc Authoring

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.