Home News Reviews Forums Shop


crx230e issues...

Burn baby burn!

crx230e issues...

Postby skuntbehavior on Tue Jul 06, 2004 1:42 pm

i won't give up till i get this thing to burn properly. i have checked the search area and have learned that this is a rebadged drive. cool. if i could get it to burn up to par, i will be happy. i am using nero 6 and taiyo yuden 52x rated media. at first i had the drive on a controller card along with another 48 burner. i have since taken it off the card and attached it directly to the board. can't get the sony to burn over 40x. dma has been enabled. is there a firmware upgrade to resolve this?
any ideas or suggestions are welcome.
thank you in advance.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am

Postby dhc014 on Tue Jul 06, 2004 2:12 pm

Hold the eject button for 5 seconds to toggle Sony's TurboBoost feature.
dhc014
CD-RW Player
 
Posts: 1368
Joined: Sat Jun 22, 2002 10:36 pm

Postby skuntbehavior on Tue Jul 06, 2004 2:14 pm

tried that. no workie.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am

Postby dhc014 on Tue Jul 06, 2004 2:17 pm

Flash with the modified QS0E firmware from my page or convert your drive to a Liteon LTR-52327S.
dhc014
CD-RW Player
 
Posts: 1368
Joined: Sat Jun 22, 2002 10:36 pm

Postby skuntbehavior on Tue Jul 06, 2004 2:36 pm

nice, thank you. did it but now nero is freezing up and i nearing the 3 min mark and the cd i am burning is not even half done.
@ the 4min mark, 71% completed.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am

Postby skuntbehavior on Tue Jul 06, 2004 3:02 pm

it seems it takes forever to calculate the track volume before any burning actually happens. will play a little.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am

Postby skuntbehavior on Tue Jul 06, 2004 3:26 pm

i give up. in the garbage this burner goes. lol. at 83% and going on.........over 5 mins later. sad.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am

Postby skuntbehavior on Thu Jul 08, 2004 10:43 am

stranger thing now has happened. i did flash the drive to QS0E and i decided to do a system re-format and for some reason when i throw the windows pro cd into the sony drive, it won't detect the end user licence agreement. i unplug the sony and attach my 48x lite-on and it detects the agreement and off i go installing the os.
what gives? i thought flashing the drive would solve the issues, just seems i have more now.
no sig yet.
skuntbehavior
Buffer Underrun
 
Posts: 27
Joined: Sat Nov 01, 2003 1:18 am


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.