Home News Reviews Forums Shop


Limited to x2 Burning

Burn baby burn!

Limited to x2 Burning

Postby Melon on Mon Nov 10, 2003 12:12 pm

Firstly Hello :)

My burner will only allow me to burn at X2, although it is 32X/10X/40X. My burner appears as "Generic CRD-BP1600P" in the Device manager, and came with my evesham system. It previously burn't perfectly, and I have tried numerous media (currently halfway through a spindle of 50 that previuosly burnt at 32X fine). I belive the problems started with the install/uninstall of CDRWIN.

I have now done a fresh reinstall and have exactly the same problem. I have enabled DMA, Updated nero, run forceaspi, tried other burners, and am now totally stumped. I presume that this cdrw is actually a sanyo drive (http://www.digital-sanyo.com/BURN-Proof ... 1600p.html), and I wonder if I should flash my drive?

All the relavent info from Nero Info Tool is below

Any ideas.

TIA Melon

Generic CRD-BP1600P
Firmware 3.41
Write Speed 2X
DMA Enabled
M'soft IDE/ATAPI Port Driver 5.1.2600.1106[/url]
Melon
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 10, 2003 11:57 am

Postby dodecahedron on Mon Nov 10, 2003 12:19 pm

yep, sounds like a Sanyo. the link you gave is it.

are you sure you resolved the ASPI issues correctly?
i recommend using ForceASPI 1.7
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
http://www.cyrus.troy.btinternet.co.uk/downloads.htm
use it to remove the current ASPI and then re-install a fresh ASPI 4.60.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby Melon on Mon Nov 10, 2003 12:40 pm

Yep thats the one I have used. And I ran aspicheck to verify that they are instlaled and working ok.

That shows all 4 installed and all version 4.6 (1021), and reports that ASPI is properly intalled and fully operational.
Melon
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 10, 2003 11:57 am

Postby Melon on Tue Nov 11, 2003 10:34 am

Do you think it would be a good idea to flash it with the latest sanyo bios?
Melon
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 10, 2003 11:57 am

Postby dodecahedron on Tue Nov 11, 2003 10:51 am

i've no idea if it will help.
i don't think it can hurt to try.

i would suggest you check if the drive works in another computer.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby Melon on Tue Nov 11, 2003 12:09 pm

Well it says the Firmware are not correct firmware version for selected drive, so I guess i won't be flashing it then.

I can;t find any info on firmware from the evesham site :( I will try to install it on another computer
Melon
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 10, 2003 11:57 am


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.