Home News Reviews Forums Shop


LiteON LTR-52327S Media Recognition Problems

Burn baby burn!

LiteON LTR-52327S Media Recognition Problems

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 7:21 pm

My LiteON LTR-52327S (52x32x52x) is having problems rcognizing Media, i dont know the exact types, but I have tried Verbatims and PNY Technologies. I just updated to the QS0C firmware from QS09, and no luck, the lite-on site is down, so this is my only hope!

Any and all help is greatly appreciated.
Last edited by EvilMM on Wed Oct 29, 2003 12:01 am, edited 1 time in total.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby rdgrimes on Mon Oct 27, 2003 7:28 pm

Can you be more specific about what it's doing? Blank media, burned media, software, etc.
rdgrimes
CD-RW Player
 
Posts: 963
Joined: Fri Dec 20, 2002 10:27 pm
Location: New Mexico, USA

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 7:29 pm

It reads all media fine, but when i go to burn, it says to insert media. When i hit disc info, it says no media is in drive.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby rdgrimes on Mon Oct 27, 2003 7:38 pm

What software is installed? InCD can sometimes cause similar issues, but usually it gives a message about conflicts and such. I would discount the PNY media, it's pretty cheap stuff, but Verbatim DataLife Plus should work very well.
rdgrimes
CD-RW Player
 
Posts: 963
Joined: Fri Dec 20, 2002 10:27 pm
Location: New Mexico, USA

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 7:40 pm

I use Nero.

Do you have AIM? This might be easier :)
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby CDRecorder on Mon Oct 27, 2003 7:55 pm

Do you have Alcohol or CloneCD software on your computer? If I understand correctly, they both have an option which intentionally causes this issue to allow copies of certain copy-protected games to work.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 7:58 pm

I do have alcohol 120%, but I've had all that stuff on here for well over 2 months, and it just started this the other day.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby rdgrimes on Mon Oct 27, 2003 8:17 pm

In Alcohol, go to options - emulation. Uncheck "ignore media type" and see if that helps.
rdgrimes
CD-RW Player
 
Posts: 963
Joined: Fri Dec 20, 2002 10:27 pm
Location: New Mexico, USA

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 8:18 pm

I dont use it that much, so i uninstalled it.

Still not working.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby EvilMM on Mon Oct 27, 2003 11:49 pm

And now it doesnt read anything.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby CDRecorder on Tue Oct 28, 2003 2:58 am

The drive isn't reading anything now? If so, try uninstalling the IDE channel to which it is attached in Device Manager and reboot the computer. This will re-install the driver, which may help.

Another thing to try is to boot from a bootable floppy disk in DOS and see if you can read a disc that way. You can find programs to make bootable DOS floppy disks with optical drive drivers at http://www.bootdisk.com.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby EvilMM on Tue Oct 28, 2003 6:38 pm

Did a bootdisk, isnt recognizing any CD's, but it does the drive.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby CDRecorder on Wed Oct 29, 2003 1:25 am

If you can't even read from the drive in DOS, it's probably dead.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby EvilMM on Wed Oct 29, 2003 9:51 am

Thanks for your help, looking into returning for a refund if possible, this is my second lite-on drive.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby EvilMM on Wed Oct 29, 2003 2:55 pm

hold on a second, when i run Nero infotool, it says the system ASPI isnt installed.

EDIT: I went to the adaptec site and installed the newest ASPI drivers like it says to do for win XP, now infotool says ASPI installation is corrupted.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby CDRecorder on Wed Oct 29, 2003 5:46 pm

Try installing ASPI 4.60. It works better than 4.7x.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

Postby dodecahedron on Wed Oct 29, 2003 6:21 pm

One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby EvilMM on Wed Oct 29, 2003 6:28 pm

thx guys, i got the aspi installed and "working properly" according to nero.

Drive still isnt working.
EvilMM
Buffer Underrun
 
Posts: 10
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:38 pm

Postby CDRecorder on Wed Oct 29, 2003 7:13 pm

Well, since the drive can't read anything through DOS (even though it is being recognized in DOS), the drive is probably dead. I'd recommend that you try to get another drive.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.