Home News Reviews Forums Shop


New box here

CPU's? Motherboards? Video cards? Talk about it here.

New box here

Postby Alejandra on Fri Dec 26, 2003 3:35 pm

Yeap, a 875P MoBo, 512MB dual channel DDR400, P4 3GHz.

I'm using two Maxtor 7,200 RPM HDs with PATA to SATA converters in RAID 0 config with the ICH5R.

In the first and second IDE are my optical drives CDRW and DVD, should I install the Intel Ultra ATA driver? Is there any gain if I only have opticals connected there? Or the drive has probs with CDR software?

Thanks.
Ciao,
macgirl.

Tired of hackintoshes and went with the real deal.
User avatar
Alejandra
CD-RW Player
 
Posts: 495
Joined: Thu Nov 29, 2001 8:00 pm
Location: Mexico

Postby dodecahedron on Fri Dec 26, 2003 3:37 pm

congrats on your new box! :D 8) enjoy! :P
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby BurninMan921 on Fri Dec 26, 2003 6:35 pm

If you have only have two optical drives, and your HDD's are on the SerialATA channels, then I'd put each CD/DVD drive on it's own channel. That'll maximize the performace between the two (for disc-to-disc copies, for example).

As to the Intel drives, since the 865/875 don't use the IAA, then yeah, I'd install 'em.

Do you have two 512MG sticks or did you mean you have 512MG total? I have a P4C running w/512MG total, and it just drags it's heals in Windows XP. 1GB would help it alot!

Oh, and don't forget to enable HyperThreading - it rocks! You can actually USE the PC when it's doing something like encoding a DVD->DivX, or compressing a DVD w/DVDShrink or Recode2...
Soon to be proud user of Mandrake 10 (again!). SuSE 9 sucks!
User avatar
BurninMan921
CD-RW Player
 
Posts: 702
Joined: Fri Apr 25, 2003 12:51 am
Location: MFZ (Microsoft Free Zone)

Postby Alejandra on Sat Dec 27, 2003 6:37 pm

Never mind, I just visited the MSI forums, IAA is only for ICH4 or older chipsets. But IAA for RAID is mandatory.

Yes, I have two 256 sticks, in a dual channel, HT is enabled. I'm using Win2K, I don't like XP very much right now.

I'm using Recode2 right now, and yes it is fast. :D
Ciao,
macgirl.

Tired of hackintoshes and went with the real deal.
User avatar
Alejandra
CD-RW Player
 
Posts: 495
Joined: Thu Nov 29, 2001 8:00 pm
Location: Mexico

Postby BurninMan921 on Sat Dec 27, 2003 8:05 pm

Alejandra wrote:I don't like XP very much right now.


Same here!! I hate XP...and 2K...and ME...and 98...and 95...and 3.1..and.. :)
Soon to be proud user of Mandrake 10 (again!). SuSE 9 sucks!
User avatar
BurninMan921
CD-RW Player
 
Posts: 702
Joined: Fri Apr 25, 2003 12:51 am
Location: MFZ (Microsoft Free Zone)

Postby dodecahedron on Sun Dec 28, 2003 5:44 am

BurninMan921 wrote:Same here!! I hate XP...and 2K...and ME...and 98...and 95...and 3.1..and.. :)
you missed 98SE :wink:
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the land of Mordor, where the Shadows lie
-- JRRT
M.C. Escher - Reptilien
User avatar
dodecahedron
DVD Polygon
 
Posts: 6865
Joined: Sat Mar 09, 2002 12:04 am
Location: Israel

Postby aviationwiz on Sun Dec 28, 2003 7:00 am

You also missed all the NT's.
User avatar
aviationwiz
Plextor Fan(atic)
 
Posts: 4069
Joined: Tue Jul 16, 2002 2:55 am
Location: Home of the Red Tail


Return to General Hardware Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.