Home News Reviews Forums Shop


my new soundcard question

CPU's? Motherboards? Video cards? Talk about it here.

my new soundcard question

Postby coonsanders on Sun Aug 09, 2009 9:04 pm

hi
i just got this new sounfcard....its an encore brand card...anyway ive been noticing the sound coming out of the speakers as being uneven..one minate its loud and the next is low..ive installed it ok according to directions...maybe i dont have it configured correctly...is there a basic setup for doing this?thanks..

lenny

ps the unit number is enm232-6v1a
coonsanders
CD-RW Player
 
Posts: 680
Joined: Tue May 02, 2006 6:29 pm
Location: new jersey usa

Re: my new soundcard question

Postby SithTracy on Sun Aug 09, 2009 9:13 pm

Try downloading the latest drivers from the Encore web site:

http://encore-usa.com/product_item.php?region=us&bid=2&pgid=17&pid=386

Looks like it uses the VIA chipset... Don't know much about it, don't own it. Did you disable your onboard sound first in the BIOS (assuming your PC came with integrated sound). Might be a conflict
User avatar
SithTracy
CD-RW Player
 
Posts: 600
Joined: Wed Jan 03, 2007 6:18 pm
Location: S.E. WI, U.S.A.

Re: my new soundcard question

Postby coonsanders on Sun Aug 09, 2009 9:24 pm

hi

yep its disabled and aside from this its makes beauitful sounds..

lenny
coonsanders
CD-RW Player
 
Posts: 680
Joined: Tue May 02, 2006 6:29 pm
Location: new jersey usa

Re: my new soundcard question

Postby coonsanders on Sun Aug 09, 2009 9:31 pm

back

i couldent find driver updates on the sight...


lenny
coonsanders
CD-RW Player
 
Posts: 680
Joined: Tue May 02, 2006 6:29 pm
Location: new jersey usa

Re: my new soundcard question

Postby coonsanders on Wed Aug 12, 2009 8:41 pm

hi guys

i finally got a new soundblaster card audugy se...i noticed while uasing audacity the sound being too low..i connected my onkyo tx-8211 to a preamp but im not sure it can handle a preamp.how do u properly connect it to a reciever?

lenny
coonsanders
CD-RW Player
 
Posts: 680
Joined: Tue May 02, 2006 6:29 pm
Location: new jersey usa

Re: my new soundcard question

Postby coonsanders on Wed Aug 12, 2009 8:51 pm

hi again

i got a new card by soundblaster audigy se.when i played it with aydacity i noticed that the input wasnt to strong so i got a preamp but im not sure if itll work with my amp.the amp is an onkyo tx-8211.it has an input 4 a phono, speaker inputs(of course)a cd player input but no aux input.can i get some kind of adopter for the aux would that work?

lenny
coonsanders
CD-RW Player
 
Posts: 680
Joined: Tue May 02, 2006 6:29 pm
Location: new jersey usa


Return to General Hardware Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.