Home News Reviews Forums Shop


Not burning at full speed

DVD-R/W, DVD+R/RW, DVD-RAM

Not burning at full speed

Postby playtothebeat on Thu Dec 02, 2004 12:25 am

i have a liteon 851s. it's an internal burner, but i bought an enclosure for it so it is now external (usb 2.0)
i've been able to burn dvds on it just fine, but it doesn't burn at full 8x as it should. a dvd movie takes 18 mins to burn. 8x should take about 8-12 mins as it does on my other 8x (plextor) at home.

im using fuji media (not the best i know.). it's 8x media.

i downloaded kprobe2, but it for some reason does not recognize the media. is there a firmwire update or something i can download?


any help would be aprpeciated. i'd like to burn at 8x like the burner is capable of..
playtothebeat
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Wed Dec 01, 2004 10:57 pm

Postby playtothebeat on Thu Dec 02, 2004 1:03 am

i tried installing the firmware (GS0K) from LiteOnit.com and i get a message that says

"No matched drive selected! This utility is only for LITE-ON DVDRW LDW-851S drive.
1-0-0-0 D: HL-DT-STRW/DVD GCC-4241N 0C29
2-0-0-0 E: Generic DVD-Rom 1.0
2-0-0-0 F: LITE-ON DVDRW LDW-851S GSC2

The DVD/CD Drive you use need not apply to this updating program."


so that's really weird. it sees the drive but doesn't seem to use it for the firmware.

not sure if it's my jumper setting or what...
on the liteon drive, the jumper is set to ": | :" (on the midde one). should i change that?
playtothebeat
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Wed Dec 01, 2004 10:57 pm

Postby hoxlund on Thu Dec 02, 2004 1:06 am

if you have burner in external case, it should always be master
Fractal Design Define R5 White Window Case
Corsair RM1000 Power Supply
MSI X99A XPower AC USB 3.1 Motherboard
Intel i7-5930K CPU @ 4.8GHz
Corsair H100i GTX 240mm CPU Cooler
Mushkin Blackline 4x8GB DDR4 2400 Memory
Asus 980Ti Strix OC
User avatar
hoxlund
CD-RW Player
 
Posts: 3706
Joined: Mon May 27, 2002 12:55 am
Location: RAF Lakenheath / Suffolk United Kingdom

Postby playtothebeat on Thu Dec 02, 2004 1:16 am

alright i did that, but the program i d/led from liteonit.com still can't install..
playtothebeat
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Wed Dec 01, 2004 10:57 pm

Postby hoxlund on Thu Dec 02, 2004 1:20 am

what about just popping it back into your computer just to update the firmware?

you don't even have to mount it, just let it hang there in your open case with ide and power cable connected
Fractal Design Define R5 White Window Case
Corsair RM1000 Power Supply
MSI X99A XPower AC USB 3.1 Motherboard
Intel i7-5930K CPU @ 4.8GHz
Corsair H100i GTX 240mm CPU Cooler
Mushkin Blackline 4x8GB DDR4 2400 Memory
Asus 980Ti Strix OC
User avatar
hoxlund
CD-RW Player
 
Posts: 3706
Joined: Mon May 27, 2002 12:55 am
Location: RAF Lakenheath / Suffolk United Kingdom

Postby playtothebeat on Thu Dec 02, 2004 1:46 am

my computer is about 1000 miles away :)

if i can get to it over the christmas break, ill do that..


by the way, after changing to Master Kprobe can now display Disc Info.
playtothebeat
Buffer Underrun
 
Posts: 4
Joined: Wed Dec 01, 2004 10:57 pm


Return to DVD Writers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.