Home News Reviews Forums Shop


Trying to burn MP3's onto DVD -RW and +RW HELP!

Nero Burning ROM, Nero Express, NeroVision Express, Recode, InCD, etc..

Trying to burn MP3's onto DVD -RW and +RW HELP!

Postby whoster69 on Fri Jun 27, 2003 6:32 pm

I just bought a Pioneer DVD A06 DVD burner. The first thing I tried to burn is a few MP3's onto a DVD -RW and then a +RW using the latest version of Nero Express. It wouldn't let me saying that I had the wrong media and that I needed CD-R.

What's wrong? How do I burn MP3's to DVD -RW or +RW so that they play as MP3's on my DVD player?

Thanks.
User avatar
whoster69
Buffer Underrun
 
Posts: 36
Joined: Mon May 19, 2003 10:43 am
Location: Time-Space

Postby tazdevl on Fri Jun 27, 2003 6:35 pm

You can't make an audio DVD. Have to use a CDR.

You might be able to make a data DVD with MP3s on it and play it back on your DVD player... assuming it has a built in decoder and supports MP3 playback from DVDs.
RIG:
P4 2.6C, Thermalright SP94/Panaflo 92MM M1A, IC7 Max3, Swifty MCX159, 1GB Geil PC4000 Ultra Plat, Radeon 8500, Audigy 2, 2X WD Raptor RAID 0, WD 250GB SE, Plex 708A, 166SDVD, LianLi PC75, XP Pro.
User avatar
tazdevl
CD-RW Player
 
Posts: 979
Joined: Tue May 14, 2002 11:03 pm

Postby whoster69 on Fri Jun 27, 2003 6:39 pm

tazdevl wrote:You can't make an audio DVD. Have to use a CDR.

You might be able to make a data DVD with MP3s on it and play it back on your DVD player... assuming it has a built in decoder and supports MP3 playback from DVDs.


I was trying to make a data DVD. I didn't try an audio one. For some annoying reason it won't let me! It keeps telling me I have to use CD-R's...

Thanks for the tip though! I didn't know you couldn't make audio DVDs. Seems kind of short-sighted that you can't though...

Any other ideas what could be wrong?
User avatar
whoster69
Buffer Underrun
 
Posts: 36
Joined: Mon May 19, 2003 10:43 am
Location: Time-Space

Postby whoster69 on Fri Jun 27, 2003 7:02 pm

Well, I just tried to burn some other file types (and folders) and stupid nero keeps telling me that I have to burn it all to CD-R and that I can't use DVD -RW or +RW. I didn't have any MP3 files this time. It's gotta be possible to backup data files to DVD!!!

What is going on? This is driving me nuts!!! :x
User avatar
whoster69
Buffer Underrun
 
Posts: 36
Joined: Mon May 19, 2003 10:43 am
Location: Time-Space

Postby whoster69 on Fri Jun 27, 2003 7:21 pm

OK, I think I got it figured out. I played with some of the Nero speed tests and mysteriously I now have two Pioneer devices where before I had one. I now have one that is CD and one that is DVD. When I selected the DVD one, all was fine.

Annoying that this wasn't documented at all.... :evil:
User avatar
whoster69
Buffer Underrun
 
Posts: 36
Joined: Mon May 19, 2003 10:43 am
Location: Time-Space

Postby tazdevl on Fri Jun 27, 2003 10:13 pm

ROFL I didn't think of that. I initially had the same problem. Took me 15 minutes to figure it out.

You probably had your CD burner selected instead of the DVD which is why it wanted a CDR.

If you look on the bottom left, it'll show the selected device. Hit Control R to hop between them.
RIG:
P4 2.6C, Thermalright SP94/Panaflo 92MM M1A, IC7 Max3, Swifty MCX159, 1GB Geil PC4000 Ultra Plat, Radeon 8500, Audigy 2, 2X WD Raptor RAID 0, WD 250GB SE, Plex 708A, 166SDVD, LianLi PC75, XP Pro.
User avatar
tazdevl
CD-RW Player
 
Posts: 979
Joined: Tue May 14, 2002 11:03 pm

Postby whoster69 on Sat Jun 28, 2003 12:27 am

tazdevl wrote:ROFL I didn't think of that. I initially had the same problem. Took me 15 minutes to figure it out.

You probably had your CD burner selected instead of the DVD which is why it wanted a CDR.

If you look on the bottom left, it'll show the selected device. Hit Control R to hop between them.


Actually it has three. One for my CD burner (a Yamaha) one for the Pioneer's built in CD burner and one for the Pioneer's DVD burner. Three selections for two devices. I was stumped too!
User avatar
whoster69
Buffer Underrun
 
Posts: 36
Joined: Mon May 19, 2003 10:43 am
Location: Time-Space

Postby tazdevl on Mon Jun 30, 2003 5:52 am

whoster69 wrote:
tazdevl wrote:ROFL I didn't think of that. I initially had the same problem. Took me 15 minutes to figure it out.

You probably had your CD burner selected instead of the DVD which is why it wanted a CDR.

If you look on the bottom left, it'll show the selected device. Hit Control R to hop between them.


Actually it has three. One for my CD burner (a Yamaha) one for the Pioneer's built in CD burner and one for the Pioneer's DVD burner. Three selections for two devices. I was stumped too!


Well it'll be taken care of when Nero 6 is released.
RIG:
P4 2.6C, Thermalright SP94/Panaflo 92MM M1A, IC7 Max3, Swifty MCX159, 1GB Geil PC4000 Ultra Plat, Radeon 8500, Audigy 2, 2X WD Raptor RAID 0, WD 250GB SE, Plex 708A, 166SDVD, LianLi PC75, XP Pro.
User avatar
tazdevl
CD-RW Player
 
Posts: 979
Joined: Tue May 14, 2002 11:03 pm


Return to Nero (Formerly Ahead Software)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.