Home News Reviews Forums Shop


Anyone own MSI XA52P? Nforce 3 Ultra Chipset

How fast is too fast?

Anyone own MSI XA52P? Nforce 3 Ultra Chipset

Postby hoxlund on Tue Dec 14, 2004 12:03 pm

ok since i put my new athlon 64 system together, so far my xa52p seems to be workin fine

anyone else with non intel brand chipsets get this drive working as well?

or am i the only member who has this drive?
Thermaltake Core X5 Snow Edition TG Case
Corsair RM1000 Power Supply
MSI X399 Gaming Pro Carbon AC
AMD Threadripper 1950x @ 4.1GHz
Custom Loop w/ EK MSI x399 Monoblock
G.Skill 4x8GB DDR4 3200 RGB Memory
MSI 1080Ti Lightning X Video Card
User avatar
hoxlund
CD-RW Player
 
Posts: 3708
Joined: Mon May 27, 2002 12:55 am
Location: Idaho

Postby bingo13 on Wed Dec 15, 2004 12:01 am

I am using this drive on a DFI LanParty UT NF3 250GB without an issue. I got brave today and loaded the NV 2.7 SW-IDE drivers and have not had an issue with this drive working together with a PIO A08 / Asus E616P2 tonight.
bingo13
Buffer Underrun
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 05, 2003 11:30 pm
Location: D/FW

Postby hoxlund on Wed Dec 15, 2004 2:13 am

same basic setup as me

also how in the hell do you get a raid setup to work with the ultra 3 chipset?

my nvidia raid chip sees it and i set it up as striping in the raid bios

but in windows how do you make it see the drive?
Thermaltake Core X5 Snow Edition TG Case
Corsair RM1000 Power Supply
MSI X399 Gaming Pro Carbon AC
AMD Threadripper 1950x @ 4.1GHz
Custom Loop w/ EK MSI x399 Monoblock
G.Skill 4x8GB DDR4 3200 RGB Memory
MSI 1080Ti Lightning X Video Card
User avatar
hoxlund
CD-RW Player
 
Posts: 3708
Joined: Mon May 27, 2002 12:55 am
Location: Idaho

Postby bingo13 on Wed Dec 15, 2004 10:59 am

hoxlund wrote:same basic setup as me

also how in the hell do you get a raid setup to work with the ultra 3 chipset?

my nvidia raid chip sees it and i set it up as striping in the raid bios

but in windows how do you make it see the drive?


I am not using raid (have not seen any real benefits over the years, desktop pcs) but this is a good article-

http://forums.pcper.com/showthread.php?p=2991568&postcount=6
bingo13
Buffer Underrun
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 05, 2003 11:30 pm
Location: D/FW

Postby hoxlund on Wed Dec 15, 2004 12:24 pm

no i don't want to use raid on my windows setup, that would be 500GB just for windows, and i format too often for that to work

windows is on its own seperate 80gb SATA drive

im just having a problem with windows seeing my raid setup, in the raid bios its all ok, in nvidia's raid manager program that says its all set too

edit... got it working, just had to run partition magic and create the drive
Thermaltake Core X5 Snow Edition TG Case
Corsair RM1000 Power Supply
MSI X399 Gaming Pro Carbon AC
AMD Threadripper 1950x @ 4.1GHz
Custom Loop w/ EK MSI x399 Monoblock
G.Skill 4x8GB DDR4 3200 RGB Memory
MSI 1080Ti Lightning X Video Card
User avatar
hoxlund
CD-RW Player
 
Posts: 3708
Joined: Mon May 27, 2002 12:55 am
Location: Idaho


Return to CD-ROM and DVD-ROM Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
All Content is Copyright (c) 2001-2018 CDRLabs Inc.