Home News Reviews Forums Shop


Aopen CDRW DRIVE IS GIVEIN ME A HEAD ACHE!

Burn baby burn!

Aopen CDRW DRIVE IS GIVEIN ME A HEAD ACHE!

Postby mau108 on Tue Mar 11, 2003 2:15 pm

Ok I have a Aopen CRW 3248 (32x12x48 burner)

My system is an XP PRO machine with VIA Chipset and Intel PII.

I have the latest firmware for the bios and the burner, latest via drivers tooo...but for some reason my burner reads any cd put in as and AUDIO CD (i.e. Track 01, Track 02 ) even if its a data cd :@

I put the same cd into my other optical drive (12x DVD) and it works perfectly fine....

Whats up with this?
mau108
Buffer Underrun
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:11 pm

Postby Raz0rX on Tue Mar 11, 2003 4:33 pm

I am thinking that you might have a corrupted ASPI driver...What do you guys think?
DJ Doboy

There are appoximately 5% male registered nurse in Canada as of 2001!
User avatar
Raz0rX
CD-RW Player
 
Posts: 213
Joined: Sun Nov 04, 2001 8:00 pm
Location: Toronto

Postby mau108 on Tue Mar 11, 2003 5:42 pm

should i uninstall and reinstall the adaptec aspi drivers?
mau108
Buffer Underrun
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:11 pm

Postby banzibaby on Tue Mar 11, 2003 9:22 pm

:lol:
Hi M8. Do U know what asapi version U are runnin.4.60 or later

U might want 2 try force asapi this will uninstall the newer version
& give U the option 2 install hte stable 4.60

Hope it helps

BaNzI:)
User avatar
banzibaby
CD-RW Thug
 
Posts: 62
Joined: Wed Mar 05, 2003 7:32 am
Location: Scotland

Postby banzibaby on Tue Mar 11, 2003 9:23 pm

:lol:
Hi M8. Do U know what asapi version U are runnin.4.60 or later

U might want 2 try force asapi this will uninstall the newer version
& give U the option 2 install hte stable 4.60

Hope it helps

BaNzI:)
User avatar
banzibaby
CD-RW Thug
 
Posts: 62
Joined: Wed Mar 05, 2003 7:32 am
Location: Scotland

Postby mau108 on Wed Mar 12, 2003 3:25 pm

hmm
i think its not the aspi

I am using ASPI 4.71.2

This happened even after a clean install of XP PRO :(
mau108
Buffer Underrun
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:11 pm

Postby mau108 on Wed Mar 12, 2003 3:27 pm

Here is a screen shot of the ASPI Check screen on that computer :)


Image
[/img]
mau108
Buffer Underrun
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 11, 2003 2:11 pm

Postby cfitz on Wed Mar 12, 2003 3:33 pm

I think it might be an issue with the drive itself, since the same CDs placed in another drive on the same(?) system are recognized properly. Can you try moving the drive to another system and see if the problem follows? If it does, then the only two options for solving the problem that I can think of right now are to reflash the drive and, if that doesn't work, send it back for repair.

cfitz
cfitz
CD-RW Curmudgeon
 
Posts: 4572
Joined: Sat Jul 27, 2002 10:44 am

Postby banzibaby on Wed Mar 12, 2003 5:55 pm

just that i read quite a bit about the4.71 asapi causin quite a few probs

Appparently theres still a few bugs left in it

but listen 2 cfitz, he knows what he's talkin about

had a prob with that version meself & used forceASPI to get rid of newer 1 & reinstall 4.60

just a suggestion

BaNzI
User avatar
banzibaby
CD-RW Thug
 
Posts: 62
Joined: Wed Mar 05, 2003 7:32 am
Location: Scotland


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.