Home News Reviews Forums Shop


My artec wrr-4848 wont burn has numerous error messages

Burn baby burn!

My artec wrr-4848 wont burn has numerous error messages

Postby b00paul on Sun Nov 16, 2003 4:18 am

I have had the burner since i bought the computer a year ago. All of a sudden the burner hass error messages like MEDIUM ERROR or TRANSFER ERROR ect... When i burn at 8x it seems to do ok in the program and the program (nero) says it burned ok but when i check cd nothing is on it. I have tried other programs like alchol 120% and NTI Burner and a couple more, same problems. I have also 'tried' to download firmware for it but the artec site doesnt carry it and the firmware forum site link doesnt work. ANYONE have any ideas?

THX
BTW i have
Win2k
1.7 ghz
512 ram
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am

Postby aviationwiz on Sun Nov 16, 2003 4:19 am

Is DMA enabled?

There is an FAQ that shows you how to check and enable DMA here

DMA will need to be enabled.
User avatar
aviationwiz
Plextor Fan(atic)
 
Posts: 4069
Joined: Tue Jul 16, 2002 2:55 am
Location: Home of the Red Tail

Postby aviationwiz on Sun Nov 16, 2003 4:22 am

Also, here is some firmware for this drive:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1510
User avatar
aviationwiz
Plextor Fan(atic)
 
Posts: 4069
Joined: Tue Jul 16, 2002 2:55 am
Location: Home of the Red Tail

DMA is enabled and that site doesnt work when....

Postby b00paul on Sun Nov 16, 2003 1:24 pm

DMA is enabled and that site doesnt work when i click the link to download it opens a pop up but the site that comes up is a 'cannot find server' page. My DMA was Device 0 DMA when avaible and Device 1 DMA when avialble
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am

anyone have any ideas?

Postby b00paul on Mon Nov 17, 2003 12:30 am

anyone have any ideas? or should i just get a new one?
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am

Postby CDRecorder on Mon Nov 17, 2003 2:44 am

I know the computer says "DMA if available", but underneath that, does it say something like "PIO Mode", "Ultra DMA Mode 2", or "Multi-Word DMA Mode 2"?

Also, what brand of blank discs are you using, and what speed are they rated? Have you seen this error with more than one brand of blank discs?
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

it says...

Postby b00paul on Mon Nov 17, 2003 4:59 pm

it says Ultra DMA mode. I am using memorex cd-r's 700mb 48x speed but i have been using them for a yr on this cd burner
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am

Postby CDRecorder on Mon Nov 17, 2003 7:01 pm

You might want to try some other discs just in case the discs are causing the problem.
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

well..........

Postby b00paul on Tue Nov 18, 2003 9:30 pm

i contacted artec support (THE WORST TECH SUPPORT EVER!!!!!!!!!!) :roll: they said something wrong with it so it wont burn but will read so im going to get a new cd burner, Memorex 52x32x52 cd-rw internal
THX for your help :D
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am

Postby CDRecorder on Wed Nov 19, 2003 1:05 am

You're welcome; enjoy your new drive. BTW, I think your Memorex drive is a re-badged Lite-On LTR-52327S drive, which is definitely a good drive. :D
CDRecorder
CD-RW Recorder
 
Posts: 2335
Joined: Tue Apr 01, 2003 9:28 pm

thx

Postby b00paul on Wed Nov 19, 2003 7:20 pm

thx 8)
b00paul
Buffer Underrun
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 16, 2003 4:10 am


Return to CD-R/CD-RW Drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

All Content is Copyright (c) 2001-2017 CDRLabs Inc.